Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ερώτημα για δηλώσεις φορολ.εισοδήματος ΑμεΑ.

Επιστολή η οποία στάλθηκε στο υπουργείο οικονομικών στις 8/8/2014:

Προς:
κ. Γκίκα Χαρδούβελη υπουργό οικονομικών
και κα Κατερίνα Σαββαΐδου γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων

- Κοινοποίηση σε:
- Συνήγορο του Πολίτη
- Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

ΘΕΜΑ : Ερώτημα για δηλώσεις φορολ.εισοδήματος ΑμεΑ.

Κύριε υπουργέ, κα γενικέ γραμματέα,
φορολογούμενοι πολίτες ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) επικοινώνησαν μαζί μας εκφράζοντας τη διαμαρτυρίας τους, επειδή δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμα η δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους, ενώ έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση τους να αποστείλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) τη βεβαίωση αναπηρίας που απαιτείται, προκειμένου να ενημερωθεί το αρχείο της.

Ερώτημα: Πόσο ακόμα θα καθυστερήσει η έκδοση της ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΥ
, η οποία τους είναι απαραίτητη, είτε για την έγκριση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, είτε για την είσπραξη οικογενειακών επιδομάτων (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων - ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες), είτε για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη που χρειάζονται άμεσα να καλύψουν;

Επειδή, με αυτήν την καθυστέρηση εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι συμπολίτες μας με προβλήματα αναπηρίας, για μια ακόμα φορά υποφέρουν, αφού στερούνται βασικών κοινωνικών παροχών, προκειμένου να καλύψουν ζωτικές ανάγκες τους , ζητάμε την άμεση, χωρίς άλλη καθυστέρηση, εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων των φορολογούμενων συμπολιτών μας, οι οποίοι καθώς γνωρίζουμε, ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού και οφείλουμε να τους δώσουμε τη συμπαράστασή μας και την προτεραιότητά μας.

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2014

Ανδρέας Μπαρδάκης,
φορολογούμενος πολίτης με αναπηρία, που επιθυμεί να πληρώνει τους φόρους του, με την προϋπόθεση όμως, να υπάρχει κράτος Πρόνοιας.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Ανδρέας Μπαρδάκης
Τηλ: ...
Δ/νση: ...

Web: http://logistis-amea.blogspot.gr/



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisRBuAWO9LqfyyFdcezWgsjn-SbZRfnaK0Vu_8UIXD8VKQJmp2W4kSYz4KyzJ6uk3ESjxlCkEnp0uG9o0dy31CazKRJE0UmcvOFPSl0_lNQVV5knZ5ZY2V_co8JMgGFEiUrG0b6nx9UP4o/s1600/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82+%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82+small.jpgΑγαπητοί μου φίλοι, αν δεν τους ενοχλήσουμε, υπενθυμίζοντάς τους τις ανάγκες μας, δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν.

Ο φίλος σας,
Ανδρεας Μπαρδακης

Μπορείτε επίσης να με βρείτε στο Facebook






Πηγή: http://logistis-amea.blogspot.gr/  
© Ανδρέας Μπαρδάκης  


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisRBuAWO9LqfyyFdcezWgsjn-SbZRfnaK0Vu_8UIXD8VKQJmp2W4kSYz4KyzJ6uk3ESjxlCkEnp0uG9o0dy31CazKRJE0UmcvOFPSl0_lNQVV5knZ5ZY2V_co8JMgGFEiUrG0b6nx9UP4o/s1600/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82+%CE%9C%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82+small.jpg 9 Ιανουαρίου 2016
Έκτακτη πρόσκληση στους φίλους αναγνώστες που ρωτούν:
Όσοι μπορείτε μπείτε στην ομάδα μας "ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ" προκειμένου να συμμετέχετε σε ομαδικές συζητήσεις διότι δεν προλαβαίνω τον ρυθμό των ερωτήσεων και χρειάζεται να μετατραπεί σε συλλογική αυτή η δράση που έχω ξεκινήσει.

https://www.facebook.com/groups/1240016732679704/


1 σχόλιο:

  1. καλημερα σας αξιοτιμε κυριε ΜΠΑΡΔΑΚΗ ,θα ηθελα να με ενημερ. στο εξης -η μητερα μου παιρνει συνταξη με 67% αναπηρια εχει καποιες ελαφρυνσεις ως προς την φορολογηση της? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε απάντηση στο ερώτημα σας, καλύτερα να έρθετε στη διαδικτυακή ομάδα του Facebook «Συνήγορος των ΑμεΑ», διότι εδώ πλέον δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε απαντήσεις, καθώς τα ερωτήματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολλά.
Ο σύνδεσμος που οδηγεί στην ομάδα μας: https://www.facebook.com/groups/sinigoros.amea/